Vytlačiť túto stránku
Dve vlajkové lode, jeden víťaz?

Dve vlajkové lode, jeden víťaz?

12 máj 2017 | Zverejnené v MOBIL-SERVIS.sk blog. Čítať 1983 krát.

(0 hlasov)

Samsung Galaxy S8 verzus iPhone 7

Samsung Galaxy S8 je oficiálne najlepší smartphone v súčasnosti. Dokáže sa však vyrovnať vlajkovej lodi spoločnosti Apple, iPhone 7? Pozrime sa bližšie na porovnanie. Zvíťazí zaoblený titán alebo jeden z najlepšie vyzerajúcich špičkových telefónov?


Dizajn

Dizajn telefónu zohráva vo výbere toho správneho dôležitú úlohu. Najnovšie modely spĺňajú aj tie najnáročnejšie požiadavky, tak ktorý je na tom lepšie?
Samsung Galaxy S8 má sklenený chrbát a kovový rám so sklonom na oboch stranách. Ten je jemne zaoblený, tak, aby mal symetrický vzhľad a držal sa pohodlne v ruke. IPhone 7 má síce odlišný, no rovnako špičkový dizajn. Telo je štíhle a kompaktné v rozmeroch 138,3 x 67,1 x 7,1 mm. Zatiaľ čo Galaxy S8 je 148,9 x 68,1 x 8 mm. Aj keď je iPhone 7 o niečo menší, stále je rovnako jednoduché uchopiť a držať ich v ruke. IPhone 7 je kompaktnejší a zároveň je to jeden z najlepšie vyzerajúcich telefónov. Prístroj S8 je certifikovaný podľa IP68, takže je trochu odolnejší voči vode než iPhone 7 s certifikáciou IP67.
Samsung Galaxy S8 je dodávaný s konektorom 3,5 mm pre slúchadlá. Pri iPhone 7 ich používať nebudete.

Fotoaparát

Fotoaparát Samsungu Galaxy S8 má dobré nastavenie, ale v roku 2017 sa nemusí vyrovnať najlepším. Je totiž rovnaký ako pri Samsungu Galaxy S7. K dispozícii je 12MP senzor s clonou f1.7.
Fotoaparát iPhone 7 vlastní taktiež 12 MP a využíva optickú stabilizáciu obrazu, ktorú má aj Samsung Galaxy S8. Predná kamera na Samsungu je o niečo schopnejšia. Má 8MP zatiaľ čo iPhone 7 je 7 MP.

OS a napájanie

Je to práve operačný systém, pri ktorom nastáva súboj medzi týmito dvoma telefónmi. Oba sú mimoriadne silné. Samsung Galaxy S8 beží so systémom Android Nougat a iPhone 7 pomocou iOS 10.3. Je známe, že iPhone 7 patrí k najobľúbenejším telefónom od spoločnosti Apple a to s jeho Apple A10 fusion či čipom a 2 GB pamäte RAM. Galaxy S8 disponuje pamäťou RAM o veľkosti 4 GB. Obidve sú to špičkové čipy, očakáva sa tak, že môžeme Samsung porovnať s iPhone, pokiaľ ide o odozvu obrazovky pod prstom.


Batéria

Samsung Galaxy S8 je telefón s väčšou obrazovkou a vysokým rozlíšením. Potrebuje tak viac šťavy a má 3000 mAh batériu. IPhone 7 disponuje batériou o hodnote 1.960 mAh. O výdrži je ťažké polemizovať. IPhone 7 niekedy nevydrží ani dokonca dňa. Samsung má celkom dobrú šancu pokračovať až do toho ďalšieho. S8 podporuje aj rýchle nabíjanie. IPhone 7 sa môže nabíjať rýchlo, ale iba ak ho pripojíte k nabíjačke 2.1A iPad, a nie k zásuvke dodávanej s telefónom.

Obrazovka

Obrazovka je jedným z najväčších rozdielov medzi týmito dvoma telefónmi. Masívny 5,8-palcový displej. Týmto disponuje Galaxy S8. Pre porovnanie, iPhone 7 má 4,7- palcový displej. Nie je to len veľkosť, ktorá ich odlišuje. S8 používa Super AMOLED, zatiaľ čo iPhone 7 LCD, čo znamená, že Samsung ponúka živšie farby s vysokým kontrastom. Galaxy S8 má tiež neuveriteľne ostrú obrazovku s rozlíšením 1440 x 2960, pričom je iPhone 7 obmedzený na 750 x 1334.
Medzi výhody Samsungu patrí aj na okraji zakrivená obrazovka, pričom iPhone je plochý. Je to všetko o preferenciách. S8 tiež podporuje obsah HDR, iPhone nie.
Vlajková loď Samsung má aj iný pomer strán, na veľmi širokouhlom displeji 18,5: 9, zatiaľ čo iPhone 7 je štandardnejší. Jeho displej má pomer 16: 9. Platí však, že oba modely majú vysoko kvalitný displej.

Okrem zjavných rozdielov v operačnom systéme má Samsung Galaxy S8 väčšiu, ostrejšiu a lepšiu obrazovku, veľmi odlišný, ale podobne luxusný dizajn a vyššiu cenu. Má iba verziu 64GB. Rozdiely vo fotoaparáte a výkon môžu byť ťažšie rozlíšiteľné. Životnosť batérie je približne rovnaká.